Mixul pentru tine – Rețetă cozonac

Cozonacii mari și pufoși merită să fie prezenți pe toate mesele tradiționale românești!
Dacă te afli acum la primul tău cozonac, rețeta PREȚ FIX îți va fi de ajutor. În cazul în care ai deja experiență, această rețetă te va ajuta să îi surprinzi pe cei dragi!

Nu uita că la PREȚ FIX găsești ingredientele necesare!

Vezi adresele magazinelor.

REȚETĂ COZONAC DE CASĂ

Ingrediente pentru 12 persoane:
• 1 kg Faină albă grâu 000 Raftul Bunicii
• 50 g Drojdie cuburi
• 300 g Zahăr Bod
• 4 buc Zahăr vanilinat Secretul Bucătarului
• 100 ml Ulei Surâsul Soarelui
• 150 g Unt Albalact
• 1 varf Sare iodată
• după gust Esență rom
• 1 lingurita Coaja rasă de lămâie și portocală
• 400 g Miez de nucă
• 5 buc Ouă
• 5 linguri Zahăr Bod
• 3 linguri Cacao pudră Secretul Bucătarului
• 500 ml Lapte Zuzu

PREGĂTIREA ALUATULUI
1. Cernem făina, încălzim laptele împreună cu zahărul tos și zahărul vanilat. Dizolvăm drojdia în puțin lapte călduț, peste care adăugăm puțină făină și amestecăm pentru a se forma maiaua. O turnăm peste făina din castron și o lăsăm la loc cald până se crapă făina deasupra.
2. Frecăm gălbenușurile cu sarea, esența de rom, coaja de lămâie și portocală, apoi le punem peste maia și făina din castron, adăugăm și restul de lapte și frământăm, adăugând untul moale și uleiul. Frământăm aluatul aproximativ 30 minute.
3. După frământare, îl lăsăm la dospit în vasul acoperit cu un șervețel curat timp de o oră și jumătate.

PREGĂTIREA UMPLUTURII
1. Batem albușurile spumă împreună cu zahărul, apoi adăugăm nucile și cacaua și amestecăm ușor cu o paletă. Împărțim compoziția în două părți egale.
2. Împărțim aluatul în două părți egale, le întindem pe masa unsă cu ulei, adăugăm umplutura și le rulăm.
3. Punem viitorii cozonaci în formele tapetate cu hârtie de copt, pe care o ungem cu unt, apoi îi ungem cu gălbenușul amestecat cu puțin lapte, presărăm zahăr peste ei și îi lăsăm la loc cald (sau în cuptorul încins la 40 grade C), până își dublează volumul.
4. Coacem cozonacii la 180 grade C aproximativ 45 de minute (primele 20 minute nu deschidem ușa cuptorului). După 35 de minute recomand să-i acoperiți cu o folie de aluminiu pentru a nu se coace prea tare.
5. Scoatem cozonacii cu tot cu hârtie din forme și îi lăsăm la răcit.

POFTĂ BUNĂ și un PAȘTE FERICIT!

Afla mai mult

E-mail*

Nume *